Piken med fyrstikkene

Tittel: Piken med fyrstikkene

Opphavsrett: Skuespillet er basert på «Den lille piken med fyrstikkene», skrevet av H. C Andersen. Dramatisert av Margrethe Beck Heien.

Målgruppe: 4. – 7. trinn.

Roller: 1 gjennomgående rolle, i tillegg til mange mindre roller med replikker. Det er også lagt opp til å ha med kor og dansere. Det er selvsagt valgfritt.

Spilletid: Ca 15 minutter. 10 manussider.

Handling: Det er nyttårsaften, den siste dagen i året. En fattig pike går barbent i byen på for å selge fyrstikker. Ingen vil kjøpe, men hun tør ikke gå hjem når hun ikke har klart å selge en eneste stikke. Hun kryper derfor sammen mellom to hus og tenner fyrstikkene for å varme seg. I ilden ser hun vakre syner: en varm kakkelovn, deilig julemat og et vakkert juletre. Alt det fine forsvinner straks ilden slukner. Da hun ser sin døde mormor ber jenta henne om å ta henne med seg. Da tar mormoren pikens hånd og flyr mot himmelen. Morgenen etter blir den lille piken funnet død og ihjelfrosset, med røde kinn og et smil på leppene. Alle synes det er tragisk, men ingen forstår hvilken glede hun har hatt rett før hun døde (Kilde: Wikipedia).

Pris
Royalty for manus: Kr 525. 
Rettighetene gjelder for ett skoleår.

HER ER SØKNADSSKJEMA FOR RETTIGHETER:

Ønsker du manus til gjennomlesning? Send meg din e-post, så sender jeg deg manus til gjennomlesning.