Referanse – Regissør og skuespiller

Som ung teaterspire ga Margrethe meg de riktige utfordringene til rett tid. Hun inspirerte meg og ga meg muligheter innen både skuespill og regi. Hun har et stort engasjement for både kunsten og ikke minst for menneskene rundt seg. Hun er nyansert og oppmerksom i arbeidet sitt, og jeg tok spesielt med meg mye lærdom under arbeide med DUS-festivalen, der vi fikk spille på Det norske teatret. Jeg har tatt med meg mange av hennes arbeidsmetoder videre i mitt eget arbeid, og blitt inspirert til selv å jobbe med barn og ungdom som vil stå på scenen.

Håkon Steinsholt

Jeg ble kjent med Margrethe da jeg gikk i teatergruppen der hun var instruktør. Etter hvert ble jeg assistent i samme gruppe, og vi samarbeidet tett. Jeg synes det var litt skummelt å ha så mye ansvar i starten, men Margrethe motiverte og pushet meg på riktig måte. Hun hentet frem sider jeg ikke visste jeg hadde, og det gikk fra å være skummelt til å bli veldig morsomt og lærerikt!

Noen år senere hadde jeg mitt første soloprosjekt med en teatergruppe på sfo, da var Margrethe god å ha. Hun ga meg masse gode tips og råd, både innenfor ledelse av en barnegruppe, regi, og hvordan sette opp gode prøveplaner over øvelsene. Dette ga mersmak, og enda noen år senere startet jeg opp en helt egen gruppe, Høvik Barneteater.

Guro Smith Hoel